Čekankový salát s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
150 g celer
150 g čekanka
75 g polníček
5 lžic olivový olej
1-2 ks vejce natvrdo
70 g sladkokyselá okurka
0.3 lžičky mletý černý pepř
3 lžíce bylinkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Ocet nalejeme do salátové mísy. Rozpustíme v něm sůl a přimícháme pepř a olej.

  2. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Ihned jej vmícháme do zálivky, aby zůstal bílý. Čekanku očistíme, omyjeme, osušíme, košťál vykrojíme a listy nakrájíme na proužky. Polníček očistíme, omyjeme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na tenké plátky.

  3. Do zálivky s celerem přidáme polníček, proužky čekanky a okurky. Vše smícháme. Vejce nakrájíme na plátky nebo nasekáme najemno.

  4. Hotový salát zdobíme plátky vajec. Salát je vhodný jako předkrm nebo jako příloha k masitým jídlům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!