Candát s koprovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
30 g máslo
máslo
400 g brambory
citron
100 ml bílé víno
45 g hladká mouka
citronová šťáva
drcený kmín
2 ks jarní cibulka
60 ml smetana na vaření
1 hrst čerstvý kopr
350 ml vývar z brambor
400 g candát filety

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené a okmínované vodě uvaříme doměkka. Pak brambory slijeme, ale vývar nevyléváme

  2. Na másle necháme zeslovatět jemně nasekanou jarní cibulku (bílou část), pak vmícháme prosátou hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou zásmažku. Pak jíšku zalijeme chladným vývarem z brambor a vínem, vše důkladně rozšleháme, osolíme a pozvolna vaříme asi 25 minut. Do hustého základu přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a krátce povaříme. Omáčku podle chuti přisladíme a okyselíme, na závěr vložíme i vařené brambory

  3. Očištěné filety candáta osolíme, ochutíme špetkou mletého kmínu a opečeme na horkém oleji s máslem. Rybu pečeme nejdříve kůží dolů dozlatova a následně ji krátce dopečeme i z druhé strany

  4. Filety candáta rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a krémovou koprovou omáčkou. Zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!