Candát s koprovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl 30 g máslo máslo 400 g brambory citron 100 ml bílé víno 45 g hladká mouka citronová šťáva drcený kmín 2 ks jarní cibulka 60 ml smetana na vaření 1 hrst čerstvý kopr 350 ml vývar z brambor 400 g candát filety
Postup Candát s koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené a okmínované vodě uvaříme doměkka. Pak brambory slijeme, ale vývar nevyléváme
Na másle necháme zeslovatět jemně nasekanou jarní cibulku (bílou část), pak vmícháme prosátou hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou zásmažku. Pak jíšku zalijeme chladným vývarem z brambor a vínem, vše důkladně rozšleháme, osolíme a pozvolna vaříme asi 25 minut. Do hustého základu přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a krátce povaříme. Omáčku podle chuti přisladíme a okyselíme, na závěr vložíme i vařené brambory
Očištěné filety candáta osolíme, ochutíme špetkou mletého kmínu a opečeme na horkém oleji s máslem. Rybu pečeme nejdříve kůží dolů dozlatova a následně ji krátce dopečeme i z druhé strany
Filety candáta rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a krémovou koprovou omáčkou. Zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru.