Candát pečený s cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - máslo 4 ks cibule 2 dl smetana 1 ks candát 100 g ementál - - šťáva citronová
Postup Candát pečený s cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 minut vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vykostíme. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana se z poloviny neodpaří.