Candát pečený s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
4 ks cibule
2 dl smetana
1 ks candát
100 g ementál
- - šťáva citronová

Postup přípravy receptu

  1. Rybu pokapeme citronovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 minut vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vykostíme. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana se z poloviny neodpaří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!