Candát na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 600 g candát 80 g žampióny 1 dl kysaná smetana 1-2 lžičky citronová šťáva
Postup Candát na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Candáta podle potřeby očistíme. Rybu osolíme, uděláme v ní malé zářezy, do kterých vložíme malé kousky žampiónů.
Dno pekáče poklademe kousky másla. Na ně položíme candáta, kterého opět pokryjeme kousky másla. Candáta na žampionech vložíme do rozehřáté trouby a za častého podlévání vodou ji pečeme doměkka. Upečeného candáta vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu smíchanou s trochou citronové šťávy a solí. Takto připravenou omáčku přivedeme do varu a procedíme.
Candáta na žampionech podáváme přelitého smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.