Candát na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
600 g candát
80 g žampióny
1 dl kysaná smetana
1-2 lžičky citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Candáta podle potřeby očistíme. Rybu osolíme, uděláme v ní malé zářezy, do kterých vložíme malé kousky žampiónů.

  2. Dno pekáče poklademe kousky másla. Na ně položíme candáta, kterého opět pokryjeme kousky másla. Candáta na žampionech vložíme do rozehřáté trouby a za častého podlévání vodou ji pečeme doměkka. Upečeného candáta vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu smíchanou s trochou citronové šťávy a solí. Takto připravenou omáčku přivedeme do varu a procedíme.

  3. Candáta na žampionech podáváme přelitého smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!