Bylinkový kuskus s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
550 ml kuskus
500 ml zeleninový vývar
2 ks jarní cibulka
0.3 lžičky římský kmín
200 g zelený hrášek
0.5 lžičky hrubá sůl
3 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička čerstvá šalvěj
2 lžičky čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme v hrnci a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme zelený hrášek, který jsme předtím povařili tak, aby změkl. Přidáme kuskus, zeleninový vývar, římský kmín, osolíme a teplotu snížíme na minimum. Kuskus dusíme asi 5 minut, dokud se všechna tekutina nevsákne.

  2. Kuskus sundáme z ohně, ochutíme majoránkou, petrželkou a šalvějí. Bylinkový kuskus s hráškem opatrně zamícháme.

  3. Takto připravený bylinkový kuskus s hráškem ihned podáváme, nejlépe chutná ještě horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!