Bylinkový kuskus s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 550 ml kuskus 500 ml zeleninový vývar 2 ks jarní cibulka 0.3 lžičky římský kmín 200 g zelený hrášek 0.5 lžičky hrubá sůl 3 lžíce čerstvá petrželka 1 lžička čerstvá šalvěj 2 lžičky čerstvá majoránka
Postup Bylinkový kuskus s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme v hrnci a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme zelený hrášek, který jsme předtím povařili tak, aby změkl. Přidáme kuskus, zeleninový vývar, římský kmín, osolíme a teplotu snížíme na minimum. Kuskus dusíme asi 5 minut, dokud se všechna tekutina nevsákne.
Kuskus sundáme z ohně, ochutíme majoránkou, petrželkou a šalvějí. Bylinkový kuskus s hráškem opatrně zamícháme.
Takto připravený bylinkový kuskus s hráškem ihned podáváme, nejlépe chutná ještě horký.