Bylinkové vepřové kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olej 30 g máslo 1 snítka tymián 1 snítka rozmarýn 1 snítka šalvěj 100 g žampiony 4 ks vepřová kotleta 100 g červená cibule 3 ks barevná paprika podle chuti sůl mletý pepř
Postup Bylinkové vepřové kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovým kotletám (plátek o váze 150 - 200 g) ořízneme tučné okraje a maso několikrát nakrojíme, aby se maso při pečení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěné papriky na nudličky. Žampiony pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme.
Rozehřejeme olej a máslo. Do rozpáleného tuku vložíme kotlety a restujeme spolu s čerstvými bylinkami a celými stroužky česneku z každé strany asi 4 minuty. K opečeným kotletám přidáme zeleninu i houby a podusíme doměkka.
Bylinkové vepřové kotlety se zeleninou a žampiony podáváme s opečenými bramborami nebo s čerstvým bílým pečivem. Chutnají výborně!