Bylinkové vepřové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
30 g máslo
1 snítka tymián
1 snítka rozmarýn
1 snítka šalvěj
100 g žampiony
4 ks vepřová kotleta
100 g červená cibule
3 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovým kotletám (plátek o váze 150 - 200 g) ořízneme tučné okraje a maso několikrát nakrojíme, aby se maso při pečení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěné papriky na nudličky. Žampiony pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme.

  3. Rozehřejeme olej a máslo. Do rozpáleného tuku vložíme kotlety a restujeme spolu s čerstvými bylinkami a celými stroužky česneku z každé strany asi 4 minuty. K opečeným kotletám přidáme zeleninu i houby a podusíme doměkka.

  4. Bylinkové vepřové kotlety se zeleninou a žampiony podáváme s opečenými bramborami nebo s čerstvým bílým pečivem. Chutnají výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!