Bylinkové palačinky se slaninou a smetanovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 g slanina 2 ks vejce 50 ml mléko 0 lžiček prášek do pečiva 50 g čedar 2 lžičky sekaná petrželka 100 g hladká mouka 1 lžíce sekaná bazalka podle chuti sůl mletý bílý pepř podle potřeby olivový olej krém 80 g zakysaná smetana 1 lžička sekaná pažitka
Postup Bylinkové palačinky se slaninou a smetanovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Čedar nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na teflonové pánvi bez přidání oleje dokřupava. Přendáme ji papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Do misky prosejeme mouku s práškem do pečiva a přidáme strouhaný sýr s umytou a osušenou petrželkou, bazalkou, sůl, pepř. V míse rozmícháme vejce s mlékem a směs promícháme s ochucenou moukou.Těsto musí být husté, ale hladké. Nakonec do těsta přidáme slaninu.
Těsto nabíráme lžící a na rozehřáté pánvi s olejem tvoříme 4 ks menších palačinek. Smažíme z obou stran dozlatova do vyčerpání těsta. Palačinky klademe na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Omáčku si připravíme z řeckého jogurtu nebo zakysané smetany, kterou smícháme s pepřem, solí a nasekanou pažitkou.
Bylinkové palačinky se slaninou podáváme teplé přelité smetanovým krémem.