Bylinkové palačinky se slaninou a smetanovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g slanina
2 ks vejce
50 ml mléko
0 lžiček prášek do pečiva
50 g čedar
2 lžičky sekaná petrželka
100 g hladká mouka
1 lžíce sekaná bazalka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
olivový olej
krém
80 g zakysaná smetana
1 lžička sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Čedar nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na teflonové pánvi bez přidání oleje dokřupava. Přendáme ji papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku.

  2. Do misky prosejeme mouku s práškem do pečiva a přidáme strouhaný sýr s umytou a osušenou petrželkou, bazalkou, sůl, pepř. V míse rozmícháme vejce s mlékem a směs promícháme s ochucenou moukou.Těsto musí být husté, ale hladké. Nakonec do těsta přidáme slaninu.

  3. Těsto nabíráme lžící a na rozehřáté pánvi s olejem tvoříme 4 ks menších palačinek. Smažíme z obou stran dozlatova do vyčerpání těsta. Palačinky klademe na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje.

  4. Omáčku si připravíme z řeckého jogurtu nebo zakysané smetany, kterou smícháme s pepřem, solí a nasekanou pažitkou.

  5. Bylinkové palačinky se slaninou podáváme teplé přelité smetanovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!