Bylinkové muffiny s krůtím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
1 ks vejce
0 lžiček majoránka
3 ks cibule
100 g celer
0 lžiček tymián
5 lžiček prášek do pečiva
0 lžiček šalvěj
300 ml podmáslí
90 ml slunečnicový olej
0 lžiček mletý pepř
200 g polohrubá mouka
5 lžiček jedlá soda
2 lžíce čerstvá petrželka
150 g krůtí maso
100 g toustový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme a na troše tuku orestujeme. Toastový chléb nakrájíme na kostky a namočíme do podmáslí. Okrájíme bulvu celeru, omyjeme ji a nadrobno nakrájíme. Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Maso a celer restujeme asi 5 minut v 30 ml oleje. Nezapomene promíchat. Potom necháme vychladnout. Troubu zahřejeme na 200 °C. Do důlků v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky.

  3. Mouku promícháme s cibulí, bylinkami, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme 60 ml oleje, restované maso s celerem a chleba namočený v podmáslí. Promícháme. Přisypeme směs s moukou a mícháme, dokud všechny suché přísady nezvlhnou. Těsto rozdělíme do papírových košíčků.

  4. Bylinkové muffiny s krůtím masem pečeme 30 minut v troubě na prostřední liště. Plech vyndáme z trouby a muffiny necháme ještě 3 minuty odpočinout ve formě.

  5. Bylinkové muffiny s krůtím masem podáváme ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!