Bylinková omeleta s chřestem a sýrem ricotta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
12 ks vejce
4 lžíce máslo
pažitka
4 lžíce ricotta
olivový olej
strouhaný parmazán
mletý pepř
citronová šťáva
500 g čerstvý chřest
4 lžíce bazalka, petrželka, pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na předehřátém grilu opékáme chřest z obou stran 10 minut, dokud nezkřehne. Odstavíme a udržujeme jej teplý

  2. Mezitím umícháme vajíčka, česnek, koření a bylinky. V ohnivzdorné misce rozpustíme máslo, přilijeme čtvrtinu vaječné směsi a za občasného míchání opékáme 1 - 2 minuty, až směs téměř ztuhne

  3. Misku dáme na rozehřátý gril a omeletu opékáme 3 - 4 minuty z obou stran. Hotovou omeletu vložíme na talíř. Stejně postupujeme při přípravě zbývajících tří omelet. Podle potřeby můžeme přidat máslo

  4. Na každou omeletu rozložíme čtvrtinu opečeného chřestu a lžíci ricotty, lehce ji pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, dochutíme kořením

  5. Na závěr omelety ozdobíme strouhaným parmazánem a čerstvou pažitkou

  6. Recept na omeletu by měl vystačit pro 4 osoby

  7. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!