Buřty v černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
10 ks špekáčky
1 sklenice kečup
500 ml černé pivo
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Špekáčky, pokud nejsou v přírodním střívku, oloupeme. Podélně je je do dvou třetin výšky nakrojíme. Do vzniklých zářezů vložíme po 2 plátcích cibule.

  2. Připravené buřty naskládáme do pekáčku těsně vedle sebe. Okořeníme je paprikou nebo chilli kořením, podlijeme pivem a kečupem. Podléváme tak, aby byly buřty ponořeny asi z poloviny. Zbylou cibuli přidáme klidně do omáčky.

  3. Troubu předehřejeme na 250 °C. Buřty na černém pivě pečeme odkryté asi 20 minut, až se kečup spojí s pivem do hladké šťávy.

  4. Buřty v černém pivě podáváme s černým chlebem, pečivem, rýží nebo knedlíkem. Chléb je ovšem nejlepší na vytírání zbylé šťávy. Žízeň na úrovni extraligy zaručuji, proto nekonzumujme ve velké vzdálenosti od pípy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!