Buřtguláš z točeného recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
1 kostka masox
1 ks větší cibule
2 l vlažná voda
400 g točený salám
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (ne moc velké, ne moc malé). Z točeňáku oloupeme slupku, nakrájíme na kolečka a z těch uděláme čtvrtky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, cibulku lehce osmažíme do zesklovatění, přidáme uzeninu, chvíli spolu smažíme, přidáme brambory, posypeme paprikou a zalijeme vodou, já si vodu předtím ohřívám v konvici. Zamícháme a necháme vařit do změknutí brambor. Poté přidáme masox, nakrájený nebo lisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a necháme spolu tak 5 minut provařit a pak podle potřeby zahustíme.

  3. Buřtguláš z točeného je nejlepší druhý den s čerstvým chlebem.

  4. Pokud máme rádi jídla lehce pikantnější, přidáme kromě papriky sladké i papriku pálivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!