Burizony v karamelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
500 g cukr krupice
1 balení čokoládová poleva
1 konzerva slazené salko

Postup přípravy receptu

  1. Cukr krupici necháme na mírném ohni zkaramelizovat, tedy vložíme cukr do hrnce a za stálého míchání prohříváme do rozpuštění, bude to asi trvat dlouho, chce to trpělivost.

  2. Poté přilijeme salko, přidáme změklé plátky másla, burizony a promícháme. Karamelovou hmotu odstavíme z ohně a počkáme, až hmota začne tuhnout.

  3. Mezitím rozložíme na tác papírové košíčky, spodek košíčků naplníme čokoládou (jen asi 3 mm). Z hmoty tvarujeme kuličky, které vkládáme do košíčků. Košíčky necháme odležet v ledničce do druhého dne.

  4. Burizony v karamelu podáváme jako výbornou sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!