Burgundská pečeně z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
6 dkg máslo
2 ks cibule
12 dkg celer
12 dkg sádlo
voda
10 dkg mrkev
1 lžička pepř
0 l červené víno
sekaná petrželka
6 dkg hladká mouka
12 dkg kořenová zelenina
1 kg hovězí maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu vypereme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. V kastrolku rozpustíme sádlo, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran a přendáme ho do jiné nádoby. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku,osmahneme ji a zalijeme vývarem ze zeleniny a červeným vínem. Povaříme v řídkou omáčku. Do omáčky přidáme zpět maso. Osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a vrátíme je do omáčky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a na pánvi osmahneme.

  3. Burgundskou pečeni rozdělíme na talíře, na maso navršíme zeleninu a ihned podáváme. Výbornou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!