Bulharská musaka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
0 kg brambory
1 snítka saturejka
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek bílý jogurt
1 balíček mleté maso
mletý černý pepř
Postup Bulharská musaka recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme a opepříme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na rozpálené pánvi osmažíme mleté maso. Přidáme k němu brambory, trochu vody a necháme dusit. Jakmile jsou brambory měkké a voda skoro vyvařená, dáme vše na plech. Podle potřeby směs osolíme a přidáme saturejku.
Do jogurtu vmícháme vejce a hladkou mouku. Jogurtem zalijeme masovou směsí. Musaku vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut.
Bulharskou musaku ihned podáváme.