Bulharská musaka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
0 kg brambory
1 snítka saturejka
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek bílý jogurt
1 balíček mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a opepříme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozpálené pánvi osmažíme mleté maso. Přidáme k němu brambory, trochu vody a necháme dusit. Jakmile jsou brambory měkké a voda skoro vyvařená, dáme vše na plech. Podle potřeby směs osolíme a přidáme saturejku.

  3. Do jogurtu vmícháme vejce a hladkou mouku. Jogurtem zalijeme masovou směsí. Musaku vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut.

  4. Bulharskou musaku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!