Bulgur s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plechovka tuňák v oleji
1 plechovka tuňák ve vlastní šťávě
0.5 balíčku pšeničný bulgur
podle chuti
sůl
1 špetka pepř
příloha
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme, pro lepší trávení opepříme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni doměkka.

  2. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme nakombinovat s rajčaty, okurkou, někdy olivami. Salát zaléváme balsamikem a přiměřeně solíme.

  3. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením.

  4. Pro obměnu je možné s tuňákem přidat i kousky zeleniny jako je brokolice, mrkvička nebo celer.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!