Budapešťská pomazánka alá Maruška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.3 kostky máslo
0.5 ks paprika
0.5 ks cibule
1 kostka tvaroh
mletá sladká paprika
podle potřeby
cukr
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Papriku (kapii) omyjeme a společně s oloupanou cibulí rozkrájíme na kostky.

  2. Másla rozšleháme se solí a poté přišleháme tvaroh a mletou papriku (podle chuti - jde jen o obarvení) do našlehané hmoty vmícháme na kostky nakrájenou zeleninu. Pokud se nám tvaroh zdá příliš slaný, nemusíme se bát ochutit cukrem. Nebo když je pomazánka moc hustá, zředíme ji mlékem.

  3. Budapešťská pomazánka alá Maruška je nejlepší na čerstvém pečivu. Recept je pro 4 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!