Bůčkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
6 ks vejce
máslo
0.5 l mléko
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečup
1 kg mletý vařený bůček
podle chuti
sůl
cibule
špek
žampiony
drcený kmín
worchestr

Postup přípravy receptu

  1. Mletý bůček zalijeme mlékem, promícháme a necháme stát v chladu 2 hodiny

  2. (nejlepší je do druhého dne). Odležený bůček smícháme s ostatními přísadami.

  3. Zvlášť usmažíme ze 6 vajec smaženici a osolíme. Obměna je lepší - rozpustíme špek osmažíme na něm nasekanou cibulku, přidáme pokrájené žampiony a pak uděláme smaženici.

  4. Na vymaštěný pekáček rozetřeme 1/2 masové směsi, potřeme vaječnou smaženicí a poklademe zbytek masa. Pomalu pečeme.

  5. Bůček podáváme nakrájený na řezy. Lze jíst studené i teplé. Pekáček můžeme napřed vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Přílohou k bůčkovým řezům mohou být různě upravené brambory nebo jen chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!