Bůčkové kostky v pivním těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
olej na smažení
400 g vepřový bok
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
těstíčko
100 g hladká mouka
250 ml světlé pivo
50 g olomoucké tvarůžky
Postup Bůčkové kostky v pivním těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček podle potřeby očistíme. Pak jej nakrájíme na kostky o rozměrech asi 3×3 cm. Bůčkové kostky osolíme, opepříme a vetřeme do nich drcený kmín. Necháme je chvilku odležet.
Zatím si nastrouháme tvarůžky najemno. Vmícháme je do piva. Přidáme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko, které lehce osolíme a opepříme.
Bůčkové kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Zvolna je smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení je necháme na papírovém ubrousku okapat.
Bůčkové kostky v pivním těstíčku podáváme horké.