Bůčkové kostky v pivním těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
400 g vepřový bok
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
těstíčko
100 g hladká mouka
250 ml světlé pivo
50 g olomoucké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček podle potřeby očistíme. Pak jej nakrájíme na kostky o rozměrech asi 3×3 cm. Bůčkové kostky osolíme, opepříme a vetřeme do nich drcený kmín. Necháme je chvilku odležet.

  2. Zatím si nastrouháme tvarůžky najemno. Vmícháme je do piva. Přidáme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko, které lehce osolíme a opepříme.

  3. Bůčkové kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Zvolna je smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení je necháme na papírovém ubrousku okapat.

  4. Bůčkové kostky v pivním těstíčku podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!