Bůčková roláda se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky česnek
1 ks cibule
3 hrstě listový špenát
3 lžíce dijonská hořčice
800 g vepřový bok
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček podélně rozkrojíme tak, aby vznikl jeden plát a dal se rolovat do rolády. Rozklepané maso z obou stran pouze osolíme, jednu stranu opepříme, potřeme česnekem a dijonskou hořčicí.

  2. Na maso rozprostřeme špenát a zabalíme ho jako roládu. Zpevníme režnou nití. Bůčkovou roládu vložíme do pekáčku, opepříme drceným barevným pepřem, posypeme na půl kolečka krájenou cibulí, podlijeme vodou nebo vývarem a přikryjeme druhou stranou pekáče. Bůčkovou roládu se špenátem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu podle měkkosti masa. Při pečení nesmíme zapomenout roládu podlévat a přelévat vodou nebo vývarem. Upečenou roládu zbavíme nitě a nakrájíme.

  3. Bůčkovou roládu se špenátem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!