Bůčková roláda se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky česnek 1 ks cibule 3 hrstě listový špenát 3 lžíce dijonská hořčice 800 g vepřový bok podle chuti sůl drcený barevný pepř
Postup Bůčková roláda se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček podélně rozkrojíme tak, aby vznikl jeden plát a dal se rolovat do rolády. Rozklepané maso z obou stran pouze osolíme, jednu stranu opepříme, potřeme česnekem a dijonskou hořčicí.
Na maso rozprostřeme špenát a zabalíme ho jako roládu. Zpevníme režnou nití. Bůčkovou roládu vložíme do pekáčku, opepříme drceným barevným pepřem, posypeme na půl kolečka krájenou cibulí, podlijeme vodou nebo vývarem a přikryjeme druhou stranou pekáče. Bůčkovou roládu se špenátem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu podle měkkosti masa. Při pečení nesmíme zapomenout roládu podlévat a přelévat vodou nebo vývarem. Upečenou roládu zbavíme nitě a nakrájíme.
Bůčkovou roládu se špenátem podáváme s rýží.