Bůčková paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
1 lžíce majoránka
300 g bůček
0.5 lžičky mletý bílý pepř
150 g vařené brambory
na ozdobu
1 svazeček kadeřavá petrželka
příloha
zeleninový salát
podle chuti
1 ks krájená feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a prolisujeme.

  2. Bůček umeleme na masovém strojku a v míse smícháme se solí, pepřem, majoránkou. Kdo má rád pikantní, přidá feferonku. Přidáme brambory, vejce a vše společně dobře promícháme.

  3. Směs vložíme do paštikové formy, nebo jiné vhodné uzavíratelné nádoby, uzavřeme a zvolna vaříme v páře asi 60 minut.

  4. Uvařenou vychladlou paštiku nakrájíme, ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty nebo bílým pečivem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!