Buchta Větrník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 9 ks vejce 230 g máslo 250 ml mléko 750 ml voda 230 g hladká mouka náplň 250 g máslo 750 ml mléko 2 lžíce cukr moučka 3 lžíce cukr krystal 2 balíčky karamelový puding poleva 200 g cukr krystal 200 ml smetana ke šlehání náplň 2 2 ks šlehačka v prášku
Postup Buchta Větrník recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme máslo pokrájené na kusy a lehce osolíme. Vaříme do rozpuštění másla. Za stálého vaření postupně vmícháme všechnu mouku. Vaříme asi 5 minut, dokud se těsto nepřilepuje k hrnci. Odstavíme a necháme vychladit. Poté vmícháme vejce jedno po druhém. Těsto rozdělíme na 2 části a každou zvlášť upečeme. Každé asi 35 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.
Mezitím uvaříme pudink s mlékem a krystalem. Po vychladnutí zašleháme máslo a moučku.
Dále si připravíme šlehačku podle návodu. Obsah pytlíčku smícháme se studeným mlékem a šleháme do požadované hustoty. Necháme ji chladit v lednici.
Hotové vychladlé korpusy pomažeme pudinkovou směsí, na to natřeme šlehačku a navrch položíme druhé těsto.
Uvaříme si polevu. Cukr necháme zkrystalizovat a když už je rozpuštěný, přilijeme horkou smetanu - pozor, dost to vzkypí. Vaříme, dokud není poleva zcela rozpuštěná a bez hrudek. Moučník jí polijeme. Buchtu větrník necháme chladit nejlépe do druhého dne.
Druhý den buchtu větrník nakrájíme a můžeme podávat.