Buchta Větrník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
9 ks vejce
230 g máslo
250 ml mléko
750 ml voda
230 g hladká mouka
náplň
250 g máslo
750 ml mléko
2 lžíce cukr moučka
3 lžíce cukr krystal
2 balíčky karamelový puding
poleva
200 g cukr krystal
200 ml smetana ke šlehání
náplň 2
2 ks šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme máslo pokrájené na kusy a lehce osolíme. Vaříme do rozpuštění másla. Za stálého vaření postupně vmícháme všechnu mouku. Vaříme asi 5 minut, dokud se těsto nepřilepuje k hrnci. Odstavíme a necháme vychladit. Poté vmícháme vejce jedno po druhém. Těsto rozdělíme na 2 části a každou zvlášť upečeme. Každé asi 35 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

  2. Mezitím uvaříme pudink s mlékem a krystalem. Po vychladnutí zašleháme máslo a moučku.

  3. Dále si připravíme šlehačku podle návodu. Obsah pytlíčku smícháme se studeným mlékem a šleháme do požadované hustoty. Necháme ji chladit v lednici.

  4. Hotové vychladlé korpusy pomažeme pudinkovou směsí, na to natřeme šlehačku a navrch položíme druhé těsto.

  5. Uvaříme si polevu. Cukr necháme zkrystalizovat a když už je rozpuštěný, přilijeme horkou smetanu - pozor, dost to vzkypí. Vaříme, dokud není poleva zcela rozpuštěná a bez hrudek. Moučník jí polijeme. Buchtu větrník necháme chladit nejlépe do druhého dne.

  6. Druhý den buchtu větrník nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!