Buchta se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenice podmáslí
1 lžička soda
1 sklenice hladká mouka
na potření
1 ks vejce
2 lžíce majonéza
náplň
1 ks velká cibule
250 g anglická slanina
500 g sterilované zelí
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suroviny na těsto a směs nalijeme na vymazaný plech.

  2. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme. Přidáme zelí a krátce podusíme.

  3. Náplň navrstvíme na těsto a rozetřeme. Ušleháme vejce s majonézou a natřeme na náplň.

  4. Buchtu se zelím pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!