Buchta s vaječným koňakem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
100 g čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
100 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
250 g Hera
250 ml vaječný likér
1 ks kypřící prášek do pečiva
na potření
marmeláda
na ozdobu
kokos
mleté ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si na struhadle najemno nastrouháme čokoládu na vaření.

  2. Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme celá vejce, potom obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme koňak a nastrouhanou čokoládu.

  3. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy nebo na plech a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C.

  4. Na závěr můžeme buchut potřít marmeládou a posypat kokosem nebo mletými oříšky, ale opravdu není nutné, je výborná sama o sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!