Buchta s plněnými meruňkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
3 ks vejce
1 lžíce máslo
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová kůra
300 g polohrubá mouka
2 lžíce bílý jogurt
podle potřeby
meruňky
rybízový džem

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, olej, máslo, jogurt a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Vše důkladně vyšleháme na řidší a hladké těsto. Nakonec přidáme sníh z bílků vyšlehaný se špetkou soli.

  2. Do vymazaného a vysypaného pekáčku rovnoměrně rozložíme půlky meruněk důlkem nahoru a otvor po pecce plníme lžičkou rybízového džemu. Potom kolem meruněk opatrně rozlijeme připravené těsto a stěrkou ho uhladíme do rovnoměrné plochy. Meruňky by měly zůstat z části nezakryté.

  3. Buchtu s plněnými meruňkami pečeme zprudka asi prvních 15 minut, pak teplotu stáhneme na 160 °C a zvolna dopékáme dozlatova.

  4. Po úplném vychladnutí posypeme buchtu s meruňkami moučkovým cukrem a krájíme na kostky. Chutná ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!