Buchta od tučňáka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
3 lžíce olej
100 g máslo
220 g čokoláda na vaření
1 lžíce cukr moučka
náplň
2 lžíce olej
70 g máslo
2 lžíce voda
120 g čokoláda na vaření
těsto
2 špetky sůl
5 lžic kakao
8 ks žloutek
3 ks bílek
7 g droždí
200 cl cukr krupice
4 lžíce polohrubá mouka
160 g kukuřičný škrob
krém
3 lžíce med
1 lžička vanilková esence
800 ml smetana ke šlehání
3 balíčky želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr, sůl a sníh z bílků mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme mouku, kakao a kukuřičný škrob. Nalijeme těsto do dvou plechů vyložených pečícím papírem a pečeme na 225 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Připravíme si krém. Vyšleháme si šlehačku. Vmícháme do ní želatinový ztužovač, který si připravíme podle postupu na obalu. Želatinový ztužovač dávkujeme podle potřeby, 3 balíčky jsou pouze orientační. Do šlehačky přidáme med a vanilku. Polovinu krému klademe do jedné hladké roviny na jeden upečený korpus. Dáme do lednice na 10 - 15 minut.

  3. Na vnitřní náplň smícháme všechny ingredience a dáme rozpustit nad vodní lázeň. Mokrou stěrkou nanášíme náplň na vychlazený krém s korpusem do jedné tenké vrstvy. Druhou polovinu krému naneseme na vychlazenou vnitřní náplň do jedné roviny a přiklopíme druhým upečeným korpusem.

  4. Na polevu smícháme všechny ingredience a necháme rozpustit nad vodní lázní. Pro dobrou konzistenci polevy, přidáme do čokoládové směsi ještě 2 lžíce vody. Dobře promícháme a nalijeme na buchtu.

  5. Buchtu od tučňáka necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!