Bůček s červeným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 kg červené zelí
100 ml červené víno
1 kg vepřový bůček
3 ks kyselé jablko
podle chuti
sůl
kmín
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, vrchní kůži nařízneme do čtverečků, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kmínem, podlijeme vodou a dáme péct.

  2. Jablka očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.

  3. Červené zelí nakrájíme, osolíme, jemně pocukrujeme a přidáme ke skoro upečenému masu, podlijeme červeným vínem a přikryté pečeme ještě asi 25 minut. Zelí nemícháme.

  4. Chvíli před dopečením naskládáme na zelí na tenké plátky pokrájená kyselejší jablíčka.

  5. Bůček s červeným zelím dopečeme a podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!