Bublanina z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
4 ks vejce
160 g cukr krupice
0.5 ks citrón
2 lžíce hrubá mouka
300 g vařené brambory
podle chuti
200 g ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladit. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Citron spaříme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu.

  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, mouku, kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný pevný sníh z bílků.

  3. Dáme do dobře vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem podle chuti a dáme do předehřáté trouby na 170°C přibližně na 30 minut.

  4. Bublanina z brambor podáváme sypanou moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!