Brynzové tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
na potření
vejce
těsto
150 g máslo
1 ks žloutek
250 g brynza
250 g polohrubá mouka
podle potřeby
sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do polohrubé mouky přidáme máslo, žloutek, sladkou smetanu, sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na velikost asi 20 x 20 cm, potřeme třetinou brynzy, přeložíme jako listové těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Postup opakujeme třikrát.

  2. Potom brynzové těsto znovu rozválíme na sílu asi 12 mm a z těsta nakrájíme tyčinky, které potřeme rozšlehaným vejcem a osolíme. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary, například kolečka, trojúhelníčky nebo čtverečky.

  3. Tyčinky z brynzového těsta dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě.

  4. Brynzové tyčinky podáváme jakou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!