Brynzové knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl těsto 2 ks vejce 150 g strouhanka 100 g krupice 250 g brynza na ozdobu 3 lžíce škvarky příloha 120 g anglická slanina
Postup Brynzové knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a pomalu ji dáme suchou pánev restovat, až škvařit.
Brynzu rozmačkáme. Smícháme ji s krupicí, vejci a solí a ze všecho vypracujeme těsto. To podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z těsta tvoříme menší knedlíky. Ty vkládáme do vařící jemně osolené vody a vaříme přibližně 8 minut.
Uvařené brynzové knedlíky vyjmeme z vody.
Hotové knedlíky na talířích omastíme vyškvařenou slaninou a ozdobíme škvarky.