Brynzové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
těsto
2 ks vejce
150 g strouhanka
100 g krupice
250 g brynza
na ozdobu
3 lžíce škvarky
příloha
120 g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a pomalu ji dáme suchou pánev restovat, až škvařit.

  2. Brynzu rozmačkáme. Smícháme ji s krupicí, vejci a solí a ze všecho vypracujeme těsto. To podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Z těsta tvoříme menší knedlíky. Ty vkládáme do vařící jemně osolené vody a vaříme přibližně 8 minut.

  4. Uvařené brynzové knedlíky vyjmeme z vody.

  5. Hotové knedlíky na talířích omastíme vyškvařenou slaninou a ozdobíme škvarky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!