Brynzové halušky s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 kg brambory
0 dl mléko
150 g brynza
200 g hladká mouka
1 dl bílý jogurt
130 g celozrnná mouka
150 g uzené tofu
200 g bílé tofu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory nastrouháme a důkladně promícháme s moukami.

  2. Vypracované těsto házíme přes haluškář do vřící osolené vody. Vaříme, dokud halušky nevyplavou. Potom je vybíráme dírkovanou vařečkou, přelijeme vodou a odkapané halušky dáme do mísy.

  3. Brynzu rozšleháme s rozmačkaným tofu, jogurtem a mlékem. Smícháme s haluškami. Uzené tofu pokrájíme na drobné kostky a krátce opražíme na teplém oleji jako škvarky.

  4. Halušky tofu posypeme při servírování. Brynzové halušky s tofu podáváme se zakysankou, zákvasem nebo s kyselým mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!