Bruschetta s kuřecím a rajčatovou marmeládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 6 lžic strouhanka 2 lžíce petrželka 1 hrnek mléko 5 lístků bazalka 1 špetka oregano 2 lžíce parmazán 1-2 ks kuřecí prso 3 lžíce hladka mouka podle chuti sůl mletý černý pepř marináda 500 g rajče 2 lžičky ocet balsamico 2 lžíce olivový olej
Postup Bruschetta s kuřecím a rajčatovou marmeládou recept
Postup přípravy receptu
-
V misce rozmícháme balsamikový ocet s olivovým olejem, solí a pepřem. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do směsi octa a oleje. Okořeníme špetkou oregana, bazalkou a necháme asi 2 hodiny marinovat.
Kuřecí maso mezitím nakrájíme na tenké plátky, naklepeme a dáme asi na hodinu do mléka. Parmazán nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a strouhankou. Lehce osolíme.
Plátky masa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Strouhanku důkladně přimáčkneme. Pak maso ještě jednou obalíme ve vejcích a strouhance.
Rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C a na plech s pečícím papírem položíme připravené maso. Kuřecí maso pokapeme olivovým olejem, plech vložíme do trouby a upečeme dozlatova. Ke konci pečení dáme do trouby zapéct chléb a potřeme ho česnekem.
Na chléb položíme plátky masa a přelijeme rajčatovou marmeládou.