Bruschetta s kuřecím a rajčatovou marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
6 lžic strouhanka
2 lžíce petrželka
1 hrnek mléko
5 lístků bazalka
1 špetka oregano
2 lžíce parmazán
1-2 ks kuřecí prso
3 lžíce hladka mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
marináda
500 g rajče
2 lžičky ocet balsamico
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme balsamikový ocet s olivovým olejem, solí a pepřem. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do směsi octa a oleje. Okořeníme špetkou oregana, bazalkou a necháme asi 2 hodiny marinovat.

  2. Kuřecí maso mezitím nakrájíme na tenké plátky, naklepeme a dáme asi na hodinu do mléka. Parmazán nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a strouhankou. Lehce osolíme.

  3. Plátky masa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Strouhanku důkladně přimáčkneme. Pak maso ještě jednou obalíme ve vejcích a strouhance.

  4. Rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C a na plech s pečícím papírem položíme připravené maso. Kuřecí maso pokapeme olivovým olejem, plech vložíme do trouby a upečeme dozlatova. Ke konci pečení dáme do trouby zapéct chléb a potřeme ho česnekem.

  5. Na chléb položíme plátky masa a přelijeme rajčatovou marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!