Broskvová nebo meruňková bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 0 hrnků olej 4 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 380 g polohrubá mouka 1 sklenice ovocný kompot na ozdobu bílá čokoláda podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání ovocná štáva
Postup Broskvová nebo meruňková bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce pokojové teploty rozklepneme do mísy a dobře vyšleháme s cukrem. Přidáme olej a prosetou mouku s práškem do pečiva a promícháme
Odkapané broskve nebo meruňky nakrájíme na malé kousky a přidáme do těsta se šťávou tak, abychom vymíchali hladké těsto.Těsto nesmí být moc řídké, ale ani husté. Pokud jsme dali moc šťávy, přisypeme ještě mouku.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, strouhankou nebo kokosem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Broskvovou nebo meruňkovou bábovku pečeme dozlatova a necháme na mřížce vychladnout. Poté vyklopíme.
Broskvovou nebo meruňkovou bábovku polijeme třeba rozehřátou bílou čokoládou. Bábovku nakrájíme a můžeme podávat.