Broskvová nebo meruňková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
0 hrnků olej
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
380 g polohrubá mouka
1 sklenice ovocný kompot
na ozdobu
bílá čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
ovocná štáva

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce pokojové teploty rozklepneme do mísy a dobře vyšleháme s cukrem. Přidáme olej a prosetou mouku s práškem do pečiva a promícháme

  2. Odkapané broskve nebo meruňky nakrájíme na malé kousky a přidáme do těsta se šťávou tak, abychom vymíchali hladké těsto.Těsto nesmí být moc řídké, ale ani husté. Pokud jsme dali moc šťávy, přisypeme ještě mouku.

  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, strouhankou nebo kokosem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Broskvovou nebo meruňkovou bábovku pečeme dozlatova a necháme na mřížce vychladnout. Poté vyklopíme.

  4. Broskvovou nebo meruňkovou bábovku polijeme třeba rozehřátou bílou čokoládou. Bábovku nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!