Jogurtový moučník s třešněmi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g máslo
100 ml mléko
2 ks citron
cukr moučka
400 g třešně
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
skořicový cukr
strouhanka na vysypání
150 g třtinový cukr
125 g třešňový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé a více zralé třešně opláchneme, osušíme a vypeckujeme, budeme potřebovat 400 g vypeckovaných třešní. Ze dvou citronů vymačkáme šťávu. Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva

  2. Kulatou formu s průměrem 24 - 26 cm dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu rozehřejeme na 180 °C

  3. Máslo rozpustíme. Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem, přišleháme máslo, jogurt, mléko a citronovou šťávu. Přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a polovinu třešní. Těsto uhladíme ve formě a vrch posypeme zbytkem třešní, které obalíme ve skořicovém cukru

  4. Jogurtový moučník s třešněmi upečeme v předehřáté troubě dozlatova

  5. Jogurtový moučník s třešněmi po vychlazení můžeme pocukrovat cukrem moučka, nakrájet a vychutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!