Brambory zapečené se zelím a klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g slanina
2 ks vejce
2 šálky mléko
1-2 ks cibule
250 g klobása
60 g červené zelí
750 g brambor
podle potřeby
olej
strouhanka
tuk na vymazání
podle chuti
sůl
Postup Brambory zapečené se zelím a klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásy rozkrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme ji na pánvi. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a zpěníme ji na rozpuštěné slanině. Přidáme kolečka klobásy a rychle opečeme.
Zelí uvaříme do poloměkka, slijeme, necháme okapat a posekáme.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vymastíme tukem a vysypeme strouhankou.
Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu bramborových plátků rozložíme na dno misky, osolíme, zakryjeme klobásovou směsí se zelím a poklademe zbytkem brambor, které opět osolíme.
Brambory s klobásou a zelím dáme do předehřáté trouby, a když se začnou brambory péci, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vajíčka.
Během pečení zakapáváme zapékané brambory olejem.