Brambory zapečené se zelím a klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
2 šálky mléko
1-2 ks cibule
250 g klobása
60 g červené zelí
750 g brambor
podle potřeby
olej
strouhanka
tuk na vymazání
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy rozkrájíme na kolečka.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme ji na pánvi. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a zpěníme ji na rozpuštěné slanině. Přidáme kolečka klobásy a rychle opečeme.

  3. Zelí uvaříme do poloměkka, slijeme, necháme okapat a posekáme.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vymastíme tukem a vysypeme strouhankou.

  5. Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu bramborových plátků rozložíme na dno misky, osolíme, zakryjeme klobásovou směsí se zelím a poklademe zbytkem brambor, které opět osolíme.

  6. Brambory s klobásou a zelím dáme do předehřáté trouby, a když se začnou brambory péci, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vajíčka.

  7. Během pečení zakapáváme zapékané brambory olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!