Brambory zapečené s patisonem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g máslo
600 g brambory
1 ks patizon
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Patison oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, osolíme, položíme vrstvu patisonu, pokapeme rozpuštěným máslem, opakujeme vrstvu brambor a patisonu a znovu posolíme a pokapeme máslem. Poslední vrstvu utvoříme z brambor, které zakapeme zbytkem másla.

  3. Brambory s patisonem dáme do trouby zapéct na střední příčce při 180 °C dozlatova.

  4. Brambory zapečené s patisonem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!