Brambory zapečené s hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g slanina
3 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka
1 kg brambory
150 ml mléko
3 ks cibule
3 ks hermelín
1 lžíce sekaná petrželka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový květ
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, ještě horké prolisujeme a necháme vychladnout. Bramborovou hmotu zalijeme mlékem, osolíme, ochutíme muškátovým květem a jemně sekanou petrželkou.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C. Hmotou naplníme tukem vymazanou zapékací mísu a dáme do trouby krátce zapéct.

  3. Mezitím si nakrájíme hermelíny na plátky. Cibule oloupeme, nasekáme je najemno a na lžíci másla ji krátce osmahneme. Slaninu nakrájíme na nudličky.

  4. Když je bramborová hmota zespodu trochu zapečená, rozložíme na ni hermelín, okmínujeme, opepříme a posypeme cibulí. Nahoru nasypeme nudličky slaniny se strouhankou. Dáme na 10 až 15 minut zapéct do trouby.

  5. Brambory zapečené s hermelínem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!