Brambory se zelenými fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
200 g slanina
- - olej
- - sůl
- - máslo
600 g brambory
2 ks cibule
- - hřebíček
- - pepř mletý
750 ml vývar masový
- - list bobkový
100 ml ocet vinný
500 g fazolky zelené

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na plátky, fazolky omyjeme a nakrájíme, jednu cibuli nakrájíme na kostičky a jednu protkneme hřebíčkem a bobkovým listem. Brambory, fazolky, nakrájenou a protknutou cibuli osmažíme na oleji, posypeme cukrem, zalijeme octem a vývarem, vaříme asi 30 minut. Tekutinu necháme svařit, velkou cibuli vyjmeme, zeleninu osolíme, opepříme, přidáme vločky másla. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na pánvi bez tuku dokřupava. Před podáváním ji položíme na bramborovou směs. Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!