Brambory se zelenými fazolkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 200 g slanina - - olej - - sůl - - máslo 600 g brambory 2 ks cibule - - hřebíček - - pepř mletý 750 ml vývar masový - - list bobkový 100 ml ocet vinný 500 g fazolky zelené
Postup Brambory se zelenými fazolkami recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na plátky, fazolky omyjeme a nakrájíme, jednu cibuli nakrájíme na kostičky a jednu protkneme hřebíčkem a bobkovým listem. Brambory, fazolky, nakrájenou a protknutou cibuli osmažíme na oleji, posypeme cukrem, zalijeme octem a vývarem, vaříme asi 30 minut. Tekutinu necháme svařit, velkou cibuli vyjmeme, zeleninu osolíme, opepříme, přidáme vločky másla. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na pánvi bez tuku dokřupava. Před podáváním ji položíme na bramborovou směs. Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.