Brambory s ovčím sýrem a olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
3 snítky petrželka
1 kg brambory
1 snítka rozmarýn
2 ks šalotka
100 g zelené olivy
100 g černé olivy
200 g ovčí sýr
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a vychladlé oloupeme. Pokrájíme na kostky.

  2. Mezitím co se brambory vaří, si oloupeme šalotku a pokrájíme podle velikosti na čtvrtky či osminky. Snítky rozmarýnu opereme a osušíme, otrháme a nahrubo posekáme. Ovčí sýr nakrájíme na větší kostky. Tento sýr můžeme nahradit sýrem feta. Petrželku opereme, osušíme a otrháme lístky.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo, ve kterém opečeme připravené brambory do křupava. Brambory osolíme. Přimícháme olivy a rozmarýn. Poté k bramborám přidáme ovčí sýr a krátce prohřejeme. Vše ještě trochu osolíme a ochutíme pepřem. Promícháme.

  4. Brambory s ovčím sýrem a olivami servírujeme na talíře a navrchu je posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!