Brambory na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
75 g máslo
6 ks brambory
0.5 lžičky majoránka
2 ks cibule
0.5 lžičky kmín
0.5 lžičky tymián
0.5 lžičky rozmarýn
1 ks saturejka
1 špetka pepř
1 kelímek kysaná smetana
1 kostka zeleninový vývar
1 kg zelené fazolky
podle potřeby
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře kartáčkem očistíme a podélně je rozkrojíme. Plech potřeme olejem.

  2. Bylinky, kromě saturejky, nasekáme, smícháme se solí a nasypeme na plech.

  3. Na bylinky položíme řeznou plochou brambory a pečeme asi 35 minut v troubě. Kdo má rád více kořeněné jídlo, může množství bylinek zvýšit.

  4. Fazolky očistíme, cibuli a saturejku nadrobno usekáme a krátce osmahneme na másle. Pak je podlijeme vývarem z kostky, opepříme a 20 minut dusíme. Přilijeme smetanu a ještě 5 minut podusíme.

  5. Upečené brambory na bylinkách upravíme na talíř s fazolkami. Můžeme posypat najemno nastrouhaným sýrem. Brambory na bylinkách ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!