Bramborový závin se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks vejce
500 g brambory
50 g tuk
150 g hrubá mouka
300 g uzené maso
300 g kysané zelí
50 g dětská krupice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí podusíme na tuku (lze použít i sádlo), přidáme stroužek prolisovaného česneku, pepř a sůl. Umeleme asi 300 g vařeného uzeného masa (může být i klobása) a vmícháme do zelí.

  2. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce, které vychladlé prolisujeme a smícháme s hrubou moukou, dětskou krupicí, solí a vejcem. Z bramborového těsta vyválíme plát, pokryjeme jej zelnou náplní, srolujeme a zabalíme do vlhké čisté utěrky. Konce svážeme pevně provázkem.

  3. Bramborový závin se zelím vaříme v osolené vodě ve větším hrnci asi 30 minut.

  4. Hotový závin krájíme na plátky a podáváme se smaženou cibulkou a zeleninovým salátem, případně červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!