Bramborový toč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 kg brambory 10 dkg hladká mouka 0.3 l kyselé mléko nebo podmáslí podle chuti sůl podle potřeby máslo sádlo
Postup Bramborový toč recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Vodu z nich můžeme slít. Přidáme kyselé mléko (podmáslí), sůl, vejce, hladkou mouku a smícháme v těsto, které by mělo být husté jako těsto na lívance.
Připravíme si plech s nízkým okrajem, vyložíme pečícím papírem, který potřeme sádlem. Bramborovou hmotu nalijeme do výšky 1 cm a pečeme na dně trouby při 180 °C 15 - 20 minut. Když okraje zrůžoví, toč pomažeme sádlem obrátíme a dopečeme.
Upečený a vychladlý toč nakrájíme na čtverce a omastíme máslem. Bramborový toč podáváme se zeleninou a pivem.