Bramborový toč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 kg brambory
10 dkg hladká mouka
0.3 l kyselé mléko nebo podmáslí
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Vodu z nich můžeme slít. Přidáme kyselé mléko (podmáslí), sůl, vejce, hladkou mouku a smícháme v těsto, které by mělo být husté jako těsto na lívance.

  2. Připravíme si plech s nízkým okrajem, vyložíme pečícím papírem, který potřeme sádlem. Bramborovou hmotu nalijeme do výšky 1 cm a pečeme na dně trouby při 180 °C 15 - 20 minut. Když okraje zrůžoví, toč pomažeme sádlem obrátíme a dopečeme.

  3. Upečený a vychladlý toč nakrájíme na čtverce a omastíme máslem. Bramborový toč podáváme se zeleninou a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!