Bramborový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
1 lžička kmín
těsto
1 lžička sůl
2 ks vejce
50 dkg brambory
15 dkg hladká mouka
náplň
petržel
20 dkg klobása

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme a necháme vychladnout. Rozmačkáme nebo nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl, vypracujeme těsto, které vyválíme.

  2. Bramborový štrúdl naplníme klobásou a petrželí. Bramborový štrúdl dáme na vymazaný plech, potřeme žloutkem a posypeme kmínem. Bramborový štrúdl pečeme dozlatova.

  3. Upečený bramborový štrúdl nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!