Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

salát
10 g sůl
200 g majonéza
100 g zakysaná smetana
10 g mletý bílý pepř
20 g citronová šťáva
240 g salátová okurka
20 g čerstvý kopr
1 kg brambory grenaille
směs
1 g sůl
2 g mletý bílý pepř
30 g citronová šťáva
250 g uzený losos

Postup přípravy receptu

  1. Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky. Čerstvý kopr nakrájíme na jemno. Salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek a nakrájíme na půl kolečka.

  2. Nakrájené brambory s koprem a okurkou ochutíme solí, mletým bílým pepřem, citronovou šťávou a spojíme majonézou Vitana se zakysanou smetanou.

  3. Následně salát dozdobíme tatarákem připraveným z nasekaného uzeného lososa, citronové šťávy a dochuceným mletým bílým pepřem a solí.

  4. Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!