Bramborový salát s ředkvičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 ml vývar
750 g brambory
3 ks cibule
1 svazeček pažitka
2 svazky ředkvičky
mletý bílý pepř
50 ml bílý vinný ocet
2 lžíce řepkový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme a ve slupce vaříme asi 35 minut. Cibuli oloupeme, jemně usekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Zalijeme masovým vývarem a bílým vinným octem.

  2. Uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na plátky, přidáme do ještě horké cibule, opepříme a osolíme.

  3. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme, oklepeme a jemně usekáme.

  4. Bramborový salát nandáme na mísu, posypeme ředkvičkami a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!