Bramborový salát s ratatouille recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g brambory
2 ks cuketa
2 ks rajče
300 g lilek
150 g mozzarella
omáčka
2 stroužky česnek
sůl
1 svazek bazalka
pepř
3 lžíce olivový olej
2 lžíce bazalkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Lilek nakrájíme na 1 cm silné plátky a pečeme v troubě pod grilem na alobalu. Pak lilky rozdělíme na kousky. Cukety očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Rajčata omyjeme, vykrojíme tužší část a nakrájíme na kostky. Mozzarellu nakrájíme na větší kostičky. Trochu nálevu dáme do mističky.

  2. Bazalkové lístky nakrájíme na proužky. Nálevu z mozzarelly smícháme s octem, bazalkou, podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme olej a prolisované stroužky česneku. Brambory necháme v omáčce asi 15 minut odležet, potom vmícháme všechny ostatní přísady.

  3. Bramborový salát s ratatouille podáváme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!