Bramborový salát s petrželkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
3 ks cibule
1 ks majonéza
2 lžíce plnotučná hořčice
1 ks bílý jogurt
2 kg brambory vařené ve slupce
1 svazek čerstvá petrželka kudrnka
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, necháme slupce, vložíme do vroucí vody a vaříme 15 - 20 minut, záleží na velikosti brambor. Vejce velikosti L uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na jemno, stejně tak petrželku.

  2. Jakmile nám uvařené brambory trochu vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Pak k nim přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku a na kostičky nakrájená vajíčka. Opatrně vmícháme majonézu a bílý jogurt (dávám tak půl na půl), můžeme přidat trochu plnotučné hořčice. Bramborový salát osolíme, opepříme a je hotovo.

  3. Bramborový salát s petrželkou necháme přes noc uležet v lednici, chutě se pak krásně propojí.

  4. Bramborový salát s petrželkou podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!