Bramborový salát s domácí majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
1 kg brambory
1 ks žloutek
40 g cibule
1 lžíce hořčice
100 g mrkev
20 g cukr moučka
2 dl kysaná smetana
100 g kyselé okurky
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Očištěnou mrkev uvaříme a spolu s cibulí a okurkami pokrájíme nadrobno.

  2. Žloutek smícháme se solí a hořčicí, pomalu přikapáváme olej a šleháme. Majonézovou směs rozředíme kyselou smetanou, přidáme brambory a nakrájenou zeleninu, cukr, pepř a ocet podle chuti. Všechno dobře promícháme, podle potřeby ještě dosolíme, okyselíme a necháme salát na chladném místě odležet.

  3. Bramborový salát s domácí majonézou podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!