Bramborový salát s červenou řepou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g šunka
1 lžíce kopr
3 ks mrkev
150 g sterilovaná červená řepa
200 g bílý jogurt
4 ks jarní cibulka
100 g sterilovaný hrášek
450 g salátové brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a povaříme asi 8 minut. Pak přidáme očištěnou mrkev a vaříme dalších 5 minut. Poté uvařenou zeleninu scedíme a nakrájíme na drobné kousky.

  2. Do směsi brambor a mrkve vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, kopr, nakrájenou červenou řepu a hrášek. Vmícháme na kostičky nakrájenou šunku a přidáme nízkotučný bílý jogurt. Bramborový salát osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Bramborový salát s červenou řepou podáváme samostatně, ale i jako chutnou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!