Bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks vejce
2 kg brambory
30 dkg majonéza
2 lžíce hořčice
1 ks mrkev
6 ks sterilované okurky
20 dkg gothaj
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce a spolu s nimi i mrkev. Uvaříme si vejce natvrdo. Když je vše uvařené, slijeme vodu a necháme zcela vychladnout.

  2. Mezitím si nakrájíme okurky a salám na malé kostičky, poté vsypeme do mísy. Přidáme hořčici a majonézu. Vše ochutíme solí a dobře promícháme.

  3. Jakmile nám brambory, mrkev a vejce vychladnou, oloupeme je. Vejce opláchneme pod tekoucí vodou. Vše pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy k ostatním surovinám. Bramborový salát dobře promícháme. Pak bramborový salát ochutnáme. Pokud je potřeba, ještě trochu přisolíme a opět dobře promícháme.

  4. Bramborový salát podáváme jako přílohu. Můžeme jej použít i na chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!