Bramborový salát Chilli Con Carne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
800 g brambory
150 g majonéza light
1-2 ks červená paprika
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilované červené fazole
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mleté chilli
na ozdobu
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme klasicky ve slupce a vychlazené nakrájíme na větší kostky do mísy. Konzervovanou kukuřici a fazole necháme okapat na sítu. Papriky očistíme a nakrájíme na malé nudličky.

  2. V pánvi na oleji opečeme mleté maso, dokud se nerozdrolí. Potom ho osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu a zchladlé opečené maso vložíme do salátu. Pokud maso pustilo moc tuku, nedáváme ho do salátu příliš. S majonézou by byl dost tučný. Můžeme použít směs mletého, ale vzhledem k tuku je lepší jen hovězí. Pro menší množství tuku je tedy v receptu uvedena majonéza light. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a dochutíme mletým chilli.

  3. Bramborový salát Chilli Con Carne podáváme jako přílohu k různým masitým pokrmům, ale dobrý je i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!