Bramborový salát Chilli Con Carne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 800 g brambory 150 g majonéza light 1-2 ks červená paprika 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilované červené fazole podle chuti sůl mletý černý pepř mleté chilli na ozdobu kadeřavá petrželka
Postup Bramborový salát Chilli Con Carne recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme klasicky ve slupce a vychlazené nakrájíme na větší kostky do mísy. Konzervovanou kukuřici a fazole necháme okapat na sítu. Papriky očistíme a nakrájíme na malé nudličky.
V pánvi na oleji opečeme mleté maso, dokud se nerozdrolí. Potom ho osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu a zchladlé opečené maso vložíme do salátu. Pokud maso pustilo moc tuku, nedáváme ho do salátu příliš. S majonézou by byl dost tučný. Můžeme použít směs mletého, ale vzhledem k tuku je lepší jen hovězí. Pro menší množství tuku je tedy v receptu uvedena majonéza light. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a dochutíme mletým chilli.
Bramborový salát Chilli Con Carne podáváme jako přílohu k různým masitým pokrmům, ale dobrý je i samostatně.